Први септембарски дан за сваког ђака је један од најважнијих датума у календару, завршава се летњи распуст и почиње нова школска година. Овај дан посебно ће остати у сећању оних најмлађих, који су данас по први пут зачули школско звоно и сели у школске клупе, наших првака.

Нестрпљиво смо чекали да их упознамо. Ове године уписано их је укупно 104 и распоређено у четири одељења, код учитељица: Иване Бошњак, Јадранке Жигић, Снежане Радаковић и Павије Иванић.

Првог дана њиховог школовања добродошлицу у нашу, а од данас и њихову школу, пожелела им је директорица Зорица Ђурин.

Након тога, ученици другог разреда, прошлогодишњи прваци, извели су нашим најмлађим ђацима програм добродошлице, који су припремили са учитељицама Људмилом Воркапић, Иваном Ћорић и Дијаном Рибар.

Најзад, ђаци прваци у пратњи учитељица и родитеља отишли су до учионица и по први пут сели у школске клупе, на којима су их дочекали ранчеви са школским прибором, поклон Града Зрењанина и слатки пакетићи из „Бамбија“. За који дан добиће и обећане комплете уџбеника.

Овом приликом пожелели бисмо свим првацима пуно успеха током школовања, много знања и одличних оцена, још више добрих другара и безброј тренутака за памћење.

Једнако узбуђени због првог дана у школи били су и најмлађи ђаци послеподневне смене – ученици петог разреда, који су се у јуну поздравили са својим учитељицама, а првог септембарског дана добили нове одељењске старешине: Весну Бјелић, Славицу Микић, Емилију Ћоровић и Душицу Кордић.

Свим ученицима и наставницима желимо срећан почетак нове школске 2023-2024. године!